Skal far dø? Esben Dalgaards døtre sætter ord på uhelbredelig sygdom i familien

14 december 2023

Olivia og Albertes far er uhelbredeligt syg af kræft. Men hvordan lever man som 18-årig og 11-årig med den viden? Det sætter pigerne ord på i podcasten SKAL FAR DØ?

 

Ifølge Kræftens Bekæmpelse er der hvert år 6.000 danske børn, hvis mor eller far får konstateret kræft og mere end 24.000 danske børn og unge har en forælder, der er kræftramt. Hvis der kigges til øvrige alvorlige sygdomme, vurderer Det Nationale Sorgcenter, at der i Danmark findes omkring 80.000 børn af forældre ramt af alvorlig sygdom. Det er ikke ofte, at man hører fra disse unge stemmer, men de har også brug for hjælp til at bearbejde deres følelser.

Derfor har Olivia på 18 og Alberte på 11 år lavet denne podcast, så andre børn og unge i samme situation har noget at spejle sig i og lære af. Pigerne er døtre til skuespiller og forfatter Esben Dalgaard, der har uhelbredelig modermærkecancer i stadie 4. De giver os indblik i, hvordan sorgen, angsten og uvisheden kommer til udtryk? Hvad har de hæftet sig ved siden hele familien blev ramt af Esbens kræftdiagnose for 2,5 år siden? Og hvordan kan man som søskende støtte hinanden?

Charlotte Dalgaard håber, at podcasten kan være med til at sætte ord på de svære ting i livet:
"Podcasten er vigtig fordi, jo mere vi alle - børn, unge og voksne - øver os i at sætte ord på og lytte til det svære i livet, des kærligere, mere nærværende og mindre ensomt bliver vores samfund. Det overfladiske er dét det falder vores kultur nemmest og mest naturligt. Og hvis vi starter med at vise vores børn og unge, at sådan behøver det ikke at være, så bliver fremtidens Danmark måske et mere autentisk og rart sted at leve," siger hun.

Esben Dalgaard håber ligeledes, at podcasten kan nedbryde tabuer:
SKAL FAR DØ? er det rungende og tabubelagte spørgsmål, som naturligt opstår ved uhelbredelig sygdom, men som sjældent stilles og behandles. Det opfordrer vi, og ikke mindst pigerne til, at man tør gøre!

Med i samtalen er også psykolog fra Det Nationale Sorgcenter, Tina Rathje. Interviewet er lavet af Stine Buje. Optagelse, klip og lyddesign er lavet af Mads Michelsen.

Podcasten SKAL FAR DØ? udkommer eksklusivt på Mofibo d. 14. december 2023.


Yderligere information

Det vil være muligt at lytte til podcasten i Mofibos online presserum: https://press.mofibo.com

Opret et presselogin og hold øje med hvornår den er uploadet. Kig under menuen 'Udgivelser', klik på titlen og scroll ned. Hvis fanen 'Lydbog' ses, er filen tilgængelig.

Podcasten kan desuden findes i Mofibos app.

Medvirkende: Olivia Dalgaard, Alberte Dalgaard, Stine Buje og Tina Rathje.

Billeder af cover og familien og døtrene findes nedenfor og kan frit benyttes med tilhørende kreditering.

Kontakter

Morten Brockmeyer

PR manager