Lindholm & Zornig udgiver krimi om vinsvindel i millionklassen

24 august 2022 - Sidst opdateret 20 oktober 2022

Forfatterparret Mikael Lindholm og Lisbeth Zornig udkommer med første krimi i en ny serie med kriminalefterforsker Filippa Falkenberg - en kvinde, der kæmper med karrieren, vægten og følelsen af ikke at høre til. DØDENS DRUER er inspireret af en ægte dansk vindetektiv, som undersøger svindel med dyre vine solgt på auktion.

Dyre vine under lup
Indkøb af eksklusive vine er blevet en populær hobby for velhavende mennesker verden over. I takt med at interessen for de dyre vine er steget, er der dog også kommet avancerede forfalskninger i omløb. Faktisk så mange, at der må vindetektiver til at sætte de dyre dråber under lup. Vi har sågar en vindetektiv i Danmark, og da forfatterparret Lindholm og Zornig mødte ham i Nordjylland og hørte om hans arbejde, blev de inspireret til en ny krimi.

I DØDENS DRUER sælger den aldrende danske svindler Jack Nielsen en forfalsket vin til den helt forkerte mand, og snart har han ikke bare den italienske mafia i hælene, men også den danske efterforsker Filippa Falkenberg og hendes kollega, Ole Bundgaard.

Metromord og mafiametoder
Falkenberg bliver sammen med Bundgaard sendt ned i Københavns metro, hvor man har fundet et lig støbt ind i betonen. Det viser sig at være en forsvunden dansk fagforeningsmand, som tidligere har anklaget de italienske leverandører til metrobyggeriet for at smugle kokain til Danmark med vareleverancerne.

Sporet fører til en flamboyant italiener ved navn Sandrone Mancelli, som driver en succesfuld finansvirksomhed med hovedsæde i Milano. Mancelli har en dansk jetset-kæreste, Cecilia Hvidtfeld. Falkenberg og Bundgaard forfølger dem begge til en vingård i Piemonte.

Ejeren af vingården er den aldrende svindler, Jack Nielsen. Han har ikke forstand på at drive vingården og bliver derfor fristet til at tjene nogle hurtige penge ved at sælge forfalskninger. Den falske vin bliver solgt på auktion i Milano. En af køberne er Mancelli.

Da natten sænker sig over vingården, bliver Cecilia Hvidtfeld skudt. Det bliver samtidig startskuddet til et kapløb mellem liv og død, hvor ingen kan vide sig sikker på, hvem der er ven, og hvem der er fjende.

DØDENS DRUER er en fortælling om had, kærlighed og kampen om sin egen skæbne. Det er også en fortælling, der adresserer stigmaet omkring tvangsoverspisning og overvægt, som mindst 80.000 danskere kæmper med. I denne fortælling er den kamp Filippa Falkenbergs.

Fortællingen er første sæson i en planlagt Mofibo Original-trilogi om det umage makkerpar Fillippa Falkenberg og Ole Bundgaard. Dødens druer udkommer kun som lydbog og har officiel premiere d. 15. september i Mofibos app.


Yderligere information
Det vil være muligt at lytte eksklusivt til lydbogen før officiel lancering d. 15. september i Mofibos online presserum: https://press.mofibo.com. Opret et presselogin og hold øje med hvornår filen er uploadet.
NB: Anmeldelser må ikke offentliggøres før d. 15. september med mindre at andet er aftalt. Efter d. 15. september kan du finde lydbogen i Mofibos app.

Billeder af cover og forfattere findes nedenfor og kan frit benyttes med tilhørende kreditering. 

Om Lindholm & Zornig
Lindholm og Zornig debuterede sammen som spændingsforfattere i 2016 med BUNDFALD, fulgt op af ARKIMEDES (2017) og EKSODUS (2018). I 2019 udgav parret ET UBETYDELIGT MORD, den første af tre titler om politikvinden på kanten,Tessa Højmark. I 2020 kom MONSTERLAND og i 2021 fulgte KONKURSKLUBBEN.

Lindholm og Zornig har ligeledes skrevet UNDERDANMARKS JÆGERSOLATER, en samtalebog med ti voksne mønsterbrydere om deres barske opvækst, og hvordan de klarede sig igennem.

Mikael Lindholm (f. 1961), finlandsvensk journalist og forfatter, uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole. Han har arbejdet som politisk reporter, udenrigskorrespondent og chefredaktør på flere førende danske medier. Mikael Lindholm har tidligere skrevet en lang række fagbøger, bl.a. om konsekvenserne af den it-teknologiske revolution.

Lisbeth Zornig Andersen (f. 1968) er dansk forfatter og debattør, uddannet økonom fra Københavns Universitet, tidligere regeringsudpeget dansk Børneombudsmand samt medlem af priskomiteen for Kronprinsparrets Sociale Priser. Hun har tidligere arbejdet i it-branchen som administrerende direktør for Specialisterne og som programmør for Danske Bank og KMD. 

Hun udgav i 2011 den internationalt anmelderroste selvbiografi ZORNIG - VREDE ER MIT MELLEMNAVN og i 2018 fulgte hun op med FRA VRED TIL VOKSEN. I 2017 udgav hun børnebogen HEMMELIGHEDER og i 2019 NANNA PÅ BJØRNEHJEM.

 

Kontakter

Morten Brockmeyer

PR manager