Skip to main content

Faret vild i den samme skov: Kirsten Jacobsen og Peter Sommer lukker op for følelserne gennem musikken

17 september 2024

Kirsten Jacobsen, én af Danmarks mest respekterede og succesfulde biografi-forfattere, er gået sammen med én af landets dygtigste sangere og sangskrivere, Peter Sommer, om en podcastserie med sange og samtaler. Her får de besøg af en række gæster, der hver især fortæller om store, personlige valg i livet eller når skæbnen har ramt dem. FARET VILD I DEN SAMME SKOV tæller i alt 11 afsnit, hvor de første får premiere d. 17. september.

Efter at Kirsten Jacobsens mand var død, blev Peter Sommers musik en vej ud af sorgen:
"Jeg hørte en af Peters sange på det tidspunkt, hvor jeg for første gang i mit liv var i et dybt, sort hul. Det kan lyde mærkeligt, men Peters eminente brug af det danske sprog tændte et lys i mørket. Hans tekster huskede mig på, at jeg naturligvis ikke var alene om at føle, at livet kan være svært, og det var med til at hive mig op af hullet," fortæller Kirsten Jacobsen, som endte med at kontakte Peter Sommer.

Den sang, der endte med at få en helt særlig betydning for Kirsten, hedder 'Faret vild i den samme skov', og nu har makkerparret lavet en række optagelser med forskellige danskere under samme titelnavn. Peters sange er en naturlig, integreret del af samtalen, fordi Kirsten tror på, at når sange kunne hjælpe hende, så kan de også hjælpe andre.

I FARET VILD I DEN SAMME SKOV interviewer Kirsten Jacobsen gæster, mens Peter Sommer og orgelkongen Palle Hjorth lytter med. Gæsterne i studiet fortæller om deres passion, personlige valg eller når skæbnen har ramt dem, og sangene viser sig at have en helt magisk kraft. 

"Det ændrer simpelthen stemningen i rummet, når gæsterne har lyttet til en sang, der er leveret direkte til dem, og som passer til dem og deres liv. Det bliver meget intenst. Som en stang dynamit man smider ind til noget, der er blevet passet på i lang tid", siger Peter Sommer.

Disse gæster bliver interviewet:
- Tv-vært og journalist Natasja Crone
- Lyriker og essayist Søren Ulrik Thomsen
- Vinkonge og manden bag Pingus-vinen Peter Sisseck
- Mellemøst-korrespondent og forfatter Puk Damsgård
- Ægteparret Lone og Carl Holst
- Operasanger Peter Lodahl
- Ægteparret Adrian Hughes og Verner Kristiansen
- CEO for Novo Nordisk Fonden og manden bag Wegovy Mads Krogsgaard Thomsen
- Professor i mental sundhedsfremme Vibeke Jenny Koushede
- Ebbe Preisler, der blev landskendt, da han i 2023 valgte at hjælpe sin parkinsonramte kone på vej i døden
- Fhv. chefredaktør Jacob Nybroe
Kok og opskriftsforfatter Erwin Lauterbach supplerer desuden de enkelte afsnit med fortællinger om kartofler.

De første afsnit får premiere på Mofibo d. 17. september.


Yderligere information

Det vil være muligt at lytte de enkelte afsnit i Mofibos online presserum https://press.mofibo.com. Fra d. 17. september 2024 kan du desuden finde de første afsnit i Mofibos app


Opret et presselogin og hold øje med hvornår den er uploadet. Kig under menuen 'Udgivelser', klik på titlen og scroll ned. Hvis fanen 'Lydbog' ses, er filen tilgængelig.

Forfattere: Kirsten Jacobsen & Peter Sommer
Indlæsere: Kirsten Jacobsen & Peter Sommer + diverse gæster

Billeder af cover og forfattere findes nedenfor og kan frit benyttes med tilhørende kreditering.


Om forfatterne:

Kirsten Jacobsen (f.1942) er journalist, forfatter og foredragsholder. Kirsten Jacobsen har arbejdet som journalist på Information, i DR og – indtil 2000 – på Ekstra Bladet. Har skrevet en lang række biografier og portrætbøger om erhvervsfolk, kunstnere og politikere.

Peter Sommer Christensen (f. 1974) er en prisbelønnet dansk sanger og sangskriver. Han er født i Aarhus og opvokset i Skanderborg. Peter Sommers sangtekster er ofte præget af ordspil og leg med formen i sprog og udtryk.

Palle Hjorth (f. 1975) er primært pianist og Hammond-organist, men spiller på alt med tangenter. Igennem de sidste 30 år har han været fast musiker for en lang række af bands og solister. Bl.a. Peter Sommer, Poul Krebs, Povl Dissing, The Sandmen, Hush, Signe Svendsen, Marie Frank og The Savage Rose. Som session-musiker har Palle Hjorth indspillet omkring 250 albums i mange forskellige genrer. Modtog i 2003 Kritikernes ærespris, Steppeulven, som årets musiker. Blev i 2023 kåret som Årets Livenavn på Fyn, og i 2024 har han modtaget Artistforbundets Påskønnelsespris for sit arbejde i branchen.

Kontakter

Morten Brockmeyer

PR manager