Faldet: Krimi om religiøs fanatisme og ondskab på Færøerne

17 april 2024

Rune Stefansson sender i sin barske politikrimi sine to drabsefterforskere til Færøerne, hvor had og overgreb accepteres i visse kredse, mens fri kærlighed ikke gør.

 

 

FALDET er anden sæson i Rune Stefanssons medrivende krimiserie VIDNERNE. Serien handler om religion, fanatisme og ondskab, men også om spirende ny kærlighed.

Drabsefterforsker Jørgen Ågaard er blevet udstødt af Jehovas Vidner. Hans ægteskab er i opløsning, og hans datter Marie har en alvorlig spiseforstyrrelse, men får hverken hjælp af sin mor eller af menigheden. Og sin far afviser hun. Jørgen skal finde ud af at leve et nyt liv på egne ben uden for Vidnerne. Et liv –
uden overvågning og social kontrol, men også uden religionens påbud og forbud. Et liv i frihed.

Sammen med sin makker, Elise Holm, tager Jørgen til Tórshavn for at undersøge et mystisk dødsfald. En ung kvinde, Freya Olsen, har kastet sig ud fra en stejl klippe. Hun var talsperson for LGBT+ Færøerne, og hendes nærmeste venner mistænker dødsfaldet for at være en kamufleret hadforbrydelse.

Få dage efter mister en fundamentalistisk præst livet i en dyb kløft, som han besøger i selskab med en væsentligt yngre bøsse. De to kender hinanden fra kirkekoret i Klaksvík.

Jørgen er voldsomt tiltrukket af Elise, der flirter med ham og inviterer ham ud i byen. Hun er godt gift, men samtidig en livsnyder, der ikke forstår ikke alle de bibelske restriktioner, som Jørgen kæmper med. Hvad skulle der være galt med at være homoseksuel? Og hvad er der galt med utroskab, drifter og længsler? De er jo begge langt væk hjemmefra.

FALDET udkommer som Mofibo Original lydbog d. 8. maj 2024 og er indlæst af Dan Schlosser.


Yderligere information
Det vil være muligt at lytte eksklusivt til lydbogen før officiel lancering d. 8. maj i Mofibos online presserum: https://press.mofibo.com

Opret et presselogin og hold øje med hvornår den er uploadet. Kig under menuen 'Udgivelser', klik på titlen og scroll ned. Hvis fanen 'Lydbog' ses, er filen tilgængelig.

NB: Omtaler af titlen og interviews med forfatteren må gerne offentliggøres pr d.d., men lydbogsanmeldelser må ikke offentliggøres før d. 8. maj med mindre at andet er aftalt med Mofibos PR manager.

Fra d. 8. maj kan du finde lydbogen i Mofibos app.

Forfatter: Rune Stefansson
Indlæser: Dan Schlosser

Bogcover og forfatterportræt findes nedenfor og kan frit benyttes med tilhørende kreditering.


Om forfatteren:
Bogen er Rune Stefanssons niende bogudgivelse og hans syvende kriminalroman. Forfatteren er født i 1971, opvokset i Svogerslev ved Roskilde og har siden 2017 boet i Bilbao. Han er cand.mag. i litteraturvidenskab og har tidligere arbejdet som underviser i kreativ skrivning på Vestjyllands Højskole og som kommunikationskonsulent inden for det offentlige. Rune Stefansson er flere gange blevet tildelt arbejdslegater m.m. fra Statens Kunstfond. Hans krimier er kendt for dybdegående research, international horisont og en velskrevet stil, der er blevet kaldt en blanding af John le Carré og Peter Høeg.

Kontakter

Morten Brockmeyer

PR manager