Mod daggry - historisk romance inspireret af virkelige hændelser

2 august 2023 - Sidst opdateret 11 oktober 2023

Romanen MOD DAGGRY er en dramatisk historie om to unge mennesker, hvis liv påvirkes af begivenheder, der fandt sted i foråret 1945. Bogen er inspireret af virkelige hændelser. I vanlig stil tager forfatter Pernille Juhl en række etiske dilemmaer op ud fra devisen om, at det er sjældent, at verden kan fremstilles sort eller hvid.


2. Verdenskrig rummer mange temaer og skæbnefortællinger. Denne roman handler blandt andet om helt almindelige mennesker og deres møde med tyske flygtninge under besættelsen. I bagklogskabens klare lys kan man spørge sig selv: I hvilket omfang bør man vise medmenneskelighed over for en fjende? Og hvem var fjenden overhovedet?

Anna vokser op i en landsby i Sverige, og i sin ungdom oplever hun flere hændelser, som får voldsom indflydelse på hendes egen og sin families hverdag. Hun må ofre sine drømme for familiens skyld, og det er svært at leve med. En dag kommer hendes danske fætter fra Haderslev til Stångby. Han må gå under jorden, fordi han er efterlyst frihedskæmper i Danmark.

Fætterens ankomst får store konsekvenser for Anna. Hun beslutter sig for at ledsage ham til Danmark, og det, der skulle have været en hurtig tur til København, ender helt anderledes end planlagt. På dramatisk vis forsvinder fætteren i den danske hovedstad, og tilbage står Anna alene i et fremmed og besat land. Hun vælger at tage til Haderslev for at opsøge sin familie, og det ender med, at hun bliver i byen.

Thomas er soldat i den tyske hær og efter at have været indlagt på lazaret og siden på rekreationshjem, får han lov at besøge sin familie i Dresden i 24 timer. Det skal siden vise sig at være den skæbnesvangre dag, hvor hans indtil da stort set uskadte hjemby bombes sønder og sammen.

Under kaotiske omstændigheder er Thomas presset til at træffe en hurtig beslutning. Han er nødt til at desertere for at redde sin 12-årige lillesøster. Sammen kæmper de sig gennem det krigshærgede Tyskland med Haderslev som mål, for det er her, deres danske gren af familien bor.

I Haderslev går de to flygtninge under jorden, og ad tilfældighedens veje mødes Thomas og Anna. Mødet får stor betydning for dem begge; og især Anna gennemgår en voldsom udvikling. Takket være hendes handlekraft lykkes det hende at redde Thomas’ liv, ikke bare én men flere gange.

MOD DAGGRY er en dramatisk og varm kærlighedsroman, som på en virkelighedstro måde beskriver nogle af de begivenheder, verden oplevede i foråret 1945. En af de voldsomme var sønderbombningen af Dresden den 13. februar 1945 – et af verdenshistoriens mest omtalte luftangreb, der fik enorme konsekvenser for byens indbyggere.

Bogen er første del i serien EN TID ET STED. Serien er en slags Danmarkskrønike på i alt tre bind, med fokus på hvordan tilfældige begivenheder kan påvirke mennesker og tvinge dem til at træffe store valg, der for altid vil ændre deres liv.

Historien udkommer som Mofibo Original lydbog d. 21. september og er indlæst af Mathilde Eusebius. Anden del i serien forventes at udkomme sommer/efterår 2024.


Yderligere information
Det vil være muligt at lytte eksklusivt til lydbogen før officiel lancering d. 21. september 2023 i Mofibos online presserum: https://press.mofibo.com

Opret et presselogin og hold øje med hvornår den er uploadet. Kig under menuen 'Udgivelser', klik på titlen og scroll ned. Hvis fanen 'Lydbog' ses, er filen tilgængelig.

NB: Omtaler af titlen må gerne offentliggøres pr d.d., men lydbogsanmeldelser må ikke offentliggøres før den 21. september 2023 med mindre at andet er aftalt med Mofibos PR manager.

Fra d. 21. september 2023 kan du finde lydbogen i Mofibos app.

Forfatter: Pernille Juhl
Indlæser: Mathilde Eusebius

Billeder af cover og forfatter findes nedenfor og kan frit benyttes med tilhørende kreditering.

Om forfatteren:
PERNILLE JUHL (f. 1963), er forfatter og foredragsholder. Hun har udgivet adskillige historiske romaner, senest trilogien ALT DET DER SKILLER OS. Pernille Juhl modtog Sprog- og Kulturprisen 2019 for sin evne til at beskrive sønderjyske skæbner på en levende måde. Hun har vundet ’Mofibo awards’ for bedste lydbog i Romance-kategorien to år i træk (2021 & 2022); og flere af hendes andre bøger har været nomineret. Hendes originals er oversat til engelsk, spansk og islandsk; og er planlagt til at udkomme i Sverige og Finland i 2024. Læs mere om forfatteren: www.pernille-juhl.dk

Kontakter

Morten Brockmeyer

PR manager