Lytteposten 1980: PET-agent og bornholmsk forfatter debuterer som krimiduo

23 august 2023 - Sidst opdateret 4 oktober 2023

LYTTEPOSTEN 1980 er skrevet af krimiforfatter Pernille Boelskov og tidligere PET-agent Morten Brandborg, der begge bor på Bornholm. Pernille Boelskov har skrevet tre andre bornholmerkrimier, og under arbejdet med de bøger har hun mødt den tidligere PET-agent og politimand. Brandborgs dybe indsigt i efterretningsverdenen kombineret med Boelskovs evne til at spinde gådefulde plots skaber en utroligt troværdig og medrivende fortælling.

 

Under den Kolde Krig var Bornholm mere end en idyllisk ferieø. Kun en kilometer fra Dueoddes badestrand lå en af Danmarks mest tillukkede og hemmelighedsfulde arbejdspladser, nemlig Forsvarets Efterretningstjenestes lyttepost. Dag og nat aflyttede stedets medarbejdere beskeder fra Østblokken. Nu er deres historie baggrund for krimien, LYTTEPOSTEN 1980.

I forsommeren 1980 dør chefen for Lyttestation Bravo pludseligt under mystiske omstændigheder. Efterforsker Susanne Hedegaard fra PET’s beskedne bornholmske afdeling sættes på sagen. Mordet på efterretningsmanden er så hemmeligt, at efterforskningen mørklægges, og sagen bliver Susannes hidtil sværeste. For er det Østblokken, der har hævnet sig på lyttepostens lange ører? Eller har den vellidte chef måske alligevel andre fjender?

Undervejs får Susanne hjælp af den unge skrivebordsspion Martin Osmanov, der arbejder på lytteposten. Sammen forsøger de to at komme til bunds i det morads af hemmeligheder, der omgiver både lytteposten og stedets afdøde chef.

Krimien LYTTEPOSTEN 1980 tager læseren med på en rejse tilbage i tiden. Bogen genskaber 80'ernes Bornholm komplet med skulderpuder, blå mascara, snaps til frokost og ikke mindst den konstante spænding mellem Øst og Vest.

LYTTEPOSTEN 1980 udkommer 14. september 2023 på Forlaget 4. til venstre og som Mofibo Original indlæst af Vibeke Hastrup.


Yderligere information

Det vil være muligt at lytte eksklusivt til lydbogen før officiel lancering d. 14. september 2023 i Mofibos online presserum: https://press.mofibo.com

Opret et presselogin og hold øje med hvornår den er uploadet. Kig under menuen 'Udgivelser', klik på titlen og scroll ned. Hvis fanen 'Lydbog' ses, er filen tilgængelig.

NB: Omtaler af titlen må gerne offentliggøres pr d.d., men lydbogsanmeldelser må ikke offentliggøres før den 14. september 2023 med mindre at andet er aftalt med Mofibos PR manager.

Fra d. 14. september 2023 kan du finde lydbogen i Mofibos app.

Forfattere: Pernille Boelskov & Morten Brandborg
Indlæser: Vibeke Hastrup

Billeder af cover og forfattere findes nedenfor og kan frit benyttes med tilhørende kreditering.

Om forfatterne:
Pernille Boelskov er journalist og forfatter til krimiserien om præsten Agnethe Bohn. Serien foregår på Bornholm, hvor Pernille også selv er bosat.  

Morten Brandborg har tidligere været ansat ved Bornholms politi og har også arbejdet i mere end 25 år for PET. Han sidder inde med en stor viden om, hvordan efterretningstjenesterne har arbejdet igennem flere årtier.

 

Kontakter

Morten Brockmeyer

PR manager