Lars Thiesgaard vinder æresprisen ved Mofibo Awards

15 marts 2024

Det var en overrasket og glad Lars Thiesgaard, der torsdag aften i Vega kunne modtage salens hyldest og en statuette som symbol på, at han er årets Pharao-vinder. Årets Talent blev vundet af Sara Rahmeh.

Lars Thiesgaard er født i Sønderjylland, uddannet skuespiller fra Odense Teater og bor i dag på Falster med sin familie. Han er rundet af flere forskellige landsdele og har ligeledes prøvet kræfter med mange forskellige opgaver gennem sin karriere. Men selvom han både har gjort sig på de skrå brædder og det store lærred, så er lydstudiet blevet hans helt store scene.

Prædikatet 'Manden med de tusind stemmer' er nemlig ikke kommet uden hårdt arbejde, og således har Lars Thiesgaard lagt stemme til alt fra elskede karakterer som fx Grisling, Pumba og Scooby Doo til mere frygtede såsom Sorte Per og, for nogen mere kedelige, Matematikfessor der hjælper skolebørn med matematiklektierne.

Men Lars Thiesgaard er i høj grad også kendt for sine lydbogsindlæsninger, der har skabt glæde for både store og små. Han har indlæst alt fra drabelige krimier, vikinge-fantasy og historiebøger, men børnebøgerne er nu der, hvor han har gjort sig mest. Blandt hans indlæsninger kan nævnes ‘Kaninen der så gerne ville sove’, ‘Den utrolige historie om den kæmpestore pære’ samt bøgerne om Rasmus Klump, Mimbo Jimbo og Smølferne.

Og det var for sin indlæsergerning, at han modtog æresprisen ved Mofibo Awards. Pharao-prisen blev indstiftet i 2022 og gives til en person som har gjort en bemærkelsesværdig indsats for lydbøgerne gennem en lang karriere. Lars Thiesgaard bliver den tredje vinder af prisen, der desuden tæller Karsten Pharao (2022) og Githa Lehrmann (2023). Det er netop de tidligere vindere, der er med til at bestemme, hvem den næste vinder af prisen skal være.

"Det at indlæse lydbøger har for mig altid været en fantastisk beskæftigelse. Det startede egentlig tilbage i Gråsten i Sønderjylland, hvor jeg er fra, da en lærer mente, at jeg kunne bruges til at indlæse bøger for børn, der havde lidt svært ved at læse. Han hed Poul Jørgensen, og jeg kom ind i hans lille studie i hans baghave, og så skal jeg love for, at han blev min læremester. Jeg ved, at Githa Lehrmann også har været i hans studie, og vi er begge enige om, at der har vi lagt de første grundsten og fået en kærlighed til at indlæse lydbøger. Den kærlighed går jeg nogen gange og tænker på om stopper på et tidspunkt, men den er ikke stoppet endnu. Og jeg synes heller ikke, at arbejdet med at dygtiggøre sig nogensinde stopper", sagde Lars Thiesgaard fra scenen i Vega, da han fik overrakt hæderen, statuetten og et bevis på 10.000 kr.

Sara Rahmeh blev Årets Talent
Det var ikke kun de rutinerede indlæsere, der blev hyldet ved showet. Det var nemlig en helt særskilt kategori for nye talenter, som debuterede som indlæsere i 2023. Prisen for Årets Talent, som forlagene selv indstiller kandidater til og som tidligere Pharao-vindere siden kårer, gik til Sara Rahmeh for indlæsningen af sin egen bog ‘Betonhjerter’.

"Jeg hader overraskelser, men det her er ikke det værste, der er sket for mig. Tusind, tusind tak. For en der improviserer til dagligt, så er jeg rigtig dårlig til det lige nu. Det var en fornøjelse at indtale 'Betonhjerter'. For mig var det vigtigt, at når ordet humus udtales, så skal det udtales på den arabiske måde. Det arabiske sprog er rigtig vigtigt for mig, og det var vigtigt, at det skulle æres i min roman", sagde en overrasket Sara Rahmeh, da hun fik overrakt statuetten og et bevis på 10.000 kr.

Kontakter

Morten Brockmeyer

PR manager