Her er vinderne af Mofibo Awards 2024

14 marts 2024

Årets bedste lydbogsudgivelser er netop blevet kåret ved Mofibo Awards 2024 i Vega, København. Juryerne pegede på en fremtidsroman om mændenes praktisk talte forsvinden, en populær krimiserie også kendt fra tv, en kendt skuespillers sygdomshistorie, romance fra efterkrigstiden, børnebog om store spørgsmål i livet og årets anden mest lyttede lydbog.

Danskernes begejstring for lydbøger fortsætter, og en nyligt offentliggjort undersøgelse afslører, at 46% af danskerne lytter med på litteraturen. Godt 400 af disse lydbogsentusiaster var til stede ved Mofibo Awards 2024 for at overvære kåringen af årets lydbøger.

Forud for showet havde danske lyttere afgivet stemmer og fundet de tre nominerede i hver af de seks kategorier: Biografi og Dokumentar, Børnebog, Romance, Krimi og Spænding, Roman og Oversat Fiktion. Derfra har nøje udvalgte juryer bestående af store kulturpersonligheder valgt de endelige vindernavne.

Værtinden vandt
Aftenens værtinde til showet, Ellen Hillingsø, var selv nomineret til at vinde en pris. Efter at hun havde takket ja til værtsrollen, blev hun nemlig nomineret i Roman-kategorien for sin indlæsning af forfatteren Maren Uthaugs ‘11 %’. Og juryen besluttede, at deres lydbog om mændenes næsten totale forsvinden fra jorden skulle vinde over ‘Afslutninger’ af forfatter Kim Andrea Brofeldt og indlæser Githa Lehrmann samt ‘De bedste familier’ af forfatter Kim Blæsbjerg og indlæser Morten Rønnelund.

Inden for den mest lyttede kategori i Danmark, Krimi og Spænding, vandt den populære ‘Oxen - Pilgrim’, som er skrevet af Jens Henrik Jensen og indlæst af Dan Schlosser. Forfatterens populære Oxen-serie er desuden lavet til en tv-serie på TV2 med første sæson ude foreløbigt.

Skuespiller Esben Dalgaard og hans hustru Charlotte vandt sammen med medforfatter Stine Buje i kategorien ‘Biografi & Dokumentar’ med ‘Mærket’, der handler om hele familien Dalgaards oplevelser midt i Esbens kræftforløb.

Vandt for tredje år i træk
I den populære kategori Romance vandt forfatteren Pernille Juhl for tredje år i træk. Efter et have vundet med ‘Dagmar & Johannes’ i 2022, ‘Sara & August’ i 2023 vandt hun igen i år sammen med indlæseren Mathilde Eusebius for det historiske romance-drama ‘Mod daggry’, der udspiller sig i efterkrigstidens Danmark og Tyskland.

Årets børnelydbog blev Kaspar & Lambang Ariantos ‘Far & Papa - Hvad er en flygtning?’, der tager et stort spørgsmål og gør det appetitligt for de små. Endeligt blev kategorien ‘Oversat fiktion’ vundet af 2023’s anden mest lyttede lydbog på Mofibo ‘Atlas - Historien om Pa Salt’ af forfatter Lucinda Riley, indlæser Maria Stokholm og oversætter Birgitte Brix. Den titel blev i hele 2023 kun overgået af Mads Peder Nordbo og Sara Blædels ‘Sår’.

Lars Thiesgaard fik overrakt Pharao-æresprisen for sine mange elskede indlæsninger gennem en lang karriere, mens Årets Talent-pris gik til Sara Rahmeh for sin indlæsning af egen bog ‘Betonhjerter’.

Se den komplette liste over vinderne nedenfor:


Vinderne af Mofibo Awards 2024:

Årets Biografi og dokumentar: ‘Mærket’
Forfattere: Charlotte Dalgaard Larsen, Esben Dalgaard og Stine Buje, indlæsere: Charlotte Dalgaard Larsen & Esben Dalgaard, forlag: Storytel Original

Årets Børnebog: ‘Far & Papa - Hvad er en flygtning?’
Forfattere: Kaspar Arianto & Lambang Arianto, indlæsere: Kaspar Arianto & Lambang Arianto, forlag: Alvilda

Årets Romance: ‘Mod daggry’
Forfatter: Pernille Juhl, indlæser: Mathilde Eusebius, forlag: Storytel Original

Årets Krimi og spænding: ‘Oxen - Pilgrim’
Forfatter: Jens Henrik Jensen, indlæser: Dan Schlosser, forlag: Politikens Forlag

Årets Roman: ‘11%’
Forfatter: Maren Uthaug, indlæser: Ellen Hillingsø, forlag: Lindhardt og Ringhof

Årets Oversat fiktion: ‘Atlas - Historien om Pa Salt’
Forfatter: Lucinda Riley, indlæser: Maria Stokholm, forlag: Gyldendal

Årets nye talent: Sara Rahmeh
Titel: ‘Betonhjerter’, forfatter: Sara Rahmeh, forlag: Alpha

Pharao-prisen: Lars Thiesgaard


Alle årets prismodtagere bliver udover hæderen belønnet med en statuette samt 10.000 kr. Alt sammen blev overrakt på scenen i Vega.


Yderligere information

Om den store lydbogspris – Mofibo Awards
Den store lydbogspris blev lanceret i Danmark under navnet Mofibo Awards i 2020. Konceptet stammer fra Sverige, hvor man i 2007 uddelte lydbogsprisen for første gang. I 2015 blev der for første gang afholdt et gallashow i forbindelse med uddelingen af lydbogspriserne og i 2018 blev awardshowet omdøbt til Storytel Awards med målet om at blive en international prisfest.

Læs mere på: https://awards.mofibo.com/dk/ 

Kontakter

Morten Brockmeyer

PR manager