Dø, om så det gælder - en sand beretning fra virkelighedens underverden

14 august 2023 - Sidst opdateret 4 oktober 2023

Abud Mustafa er kendt for sin rolle som den hårdkogte bandeleder Jimmy i filmen 'Underverden 2'. Rollen og det miljø, som filmen skildrer, ligger imidlertid meget tæt på hans eget liv, hvor han blandt andet har været ledende medlem i banden Brothas. DØ, OM SÅ DET GÆLDER er første sæson af to, hvor Abud Mustafa for første gang fortæller detaljer om sin kriminelle fortid - og hvordan han i dag forsøger at rode bod på sine synder.

 

Da Abud er otte år gammel, lærer en flok ældre drenge i Urbanplanen på Amager ham tre regler, som han efterfølgende lever strengt efter i tæt på 20 år: 

1) Du skal være klar til at dø eller slå ihjel for dine brødre 
2) Der er altid en fjende, som skal nedkæmpes
3) Du sladrer aldrig til politi, myndigheder eller andre udenfor

Dette er historien om en dreng, der allerede som 9-årig - i en kombination af ADHD og en livsfarlig vrede - selv opsøger slagsmål. Om hvordan hans mor smugler ham ud af Danmark og efterlader ham i to år i flygtningelejre i Libanon og Syrien, hvor han lever under slavelignende forhold og ofte bliver tæsket sønder og sammen af en onkel. Og hvordan han som 12-årig endelig kommer hjem til Danmark, opbygger sin egen hashliga på Nørrebro, og starter sin rejse mod toppen af det danske bandemiljø, hvor han aldrig står tilbage, selv om han risikerer at løbe direkte ind i vold, afpresning, kidnapning eller drabsforsøg.

I 2014 opdager Abud Mustafa, at alt det, han troede, at broderskabet i Brothas stod for, er én stor løgn. Hans moral og tro kan ikke længere holde til livet som voldsparat bandemedlem. Så han forlader banden og miljøet, går under jorden og har siden forsøgt at rette op på fortidens synder. Men det er ikke let at finde sin plads i den "normale" verden, når man stadig elsker sine tidligere "brødre", og når det eneste sprog, man kender, er vold. Ikke engang, selv om man er anerkendt skuespiller.

DØ, OM SÅ DET GÆLDER er første sæson af to om Abud Mustafas liv. Udgivelsen er en Mofibo Original-titel, der udkommer som lydbog d. 21. august. Historien er fortalt af Abud Mustafa i samarbejde med journalist Thomas Stokholm.Yderligere information
Det vil være muligt at lytte eksklusivt til lydbogen før officiel lancering d. 21. august 2023 i Mofibos online presserum: https://press.mofibo.com

Opret et presselogin og hold øje med hvornår den er uploadet. Kig under menuen 'Udgivelser', klik på titlen og scroll ned. Hvis fanen 'Lydbog' ses, er filen tilgængelig.

NB: Omtaler af titlen og interviews med forfatteren må gerne offentliggøres pr d.d., men lydbogsanmeldelser må ikke offentliggøres før den 21. august 2023 med mindre at andet er aftalt med Mofibos PR manager.

Fra d. 21. august 2023 kan du finde lydbogen i Mofibos app.


Forfatter: Abud Mustafa & Thomas Stokholm
Indlæser: Abud Mustafa

Billeder af cover og forfatter findes nedenfor og kan frit benyttes med tilhørende kreditering. 

 

Om forfatteren: 

ABUD MUSTAFA var flere år tilbage medlem af banden Brothas. I dag er han skuespiller og havde bl.a. rollen som Jimmy, der er en af bandelederne i 'Underverden 2'.

Kontakter

Morten Brockmeyer

PR manager